8 Aralık 2013 Pazar

İlan Karmaşası

"İnsan ilişkilerinde başarılı, ekip çalışmasına yatkın, iletişim becerileri kuvvetli, analitik düşünebilen, liderlik vasıflarına sahip takım arkadaşları aranıyor.."
Üzgünüm, fakat böyle bir ilanla elinizde sadece karmakarışık bir özgeçmiş yığını olur, ayrıca yapılan başvurular ile saatlerce boğuşmak da cabası.
Peki, nerede hata yapıyoruz?
Muhtemelen 
aradığımız “teknik” ve “kişisel” özellikleri (hard skills ve soft skills) nasıl aramamız gerektiğini bilmediğimiz için hata yapıyoruz.
Tabi ki birlikte çalışmak istediğimiz adayın kuruma uygun güçlü kişisel yetkinlikleri olmasını bekleriz ancak bunu adaylar ile ilk bağlantıyı gerçekleştirdiğimiz is ilanında belirtmemiz pek verimli olmayacaktır, bunun yerine ilanda adayın eğitimi, yabancı dil seviyesi, deneyim durumu gibi işin gerektirdiği teknik özellikleri belirtmemiz daha sağlıklıdır.
İsin gerektirdiği kişisel yetkinliklerin mülakat esnasında sorgulanması, ise alım surecini daha kontrollü yürütülmesini sağlayacaktır.
Zaten bugüne kadar kendisinin - örneğin takim çalışmasına uygun olmadığını düşünüp, sırf bu nedenden dolayı ilana başvurmayan bir aday tanımadım.
İste bu belirsizlikler dünyasında en azından insan kaynakları tarafı beklentilerini net bir şekilde ifade ederse yaşanacak zaman kayıplarının önüne geçebiliriz.
İyi günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder